La silencieuse

Meïkhâneh

Album cover

Asked for permission to use - Buda Music - no reaction yet - Picture will be removed on first summon.

Juni 2017, Buda Musique & Cas Particuliers / Universal, speelduur 59:37 min

Op hun tweede album laat het Franse trio Meïkhâneh je genieten van wereld(se)muziek. De composities op dit schijfje (voor wie die dingen nog heeft) zijn met veel fantasie en Europese, Iraanse en Mongoolse invloeden gevormd tot een geheel van uitzonderlijke kwaliteit. 
Een wirwar van culturen en de, voor ons, al even exotische instrumenten worden samengevoegd en gecombineerd met de haast etherische zang van Maria Laurent. Dit leidt tot een album waar je naar moet luisteren als je ook maar enigszins liefhebber van wereldmuziek bent. Een uur lang wegdromen op Mongoolse steppes, over Perzische gebergten, de Hongaarse poesta, een Spaanse wijngaard…  

Meïkhâneh bestaat uit Maria Laurent (zang), Johanni Curtet (gitaar, dombra en khöömii-boventoonzang) en Milad Pasta (percussie). Op dit album worden ze versterkt door drie gasten: Martin Coudroy op diatonisch accordeon, Bijan Chemirani op tzouras, saz en percussie en Uuganbaatar Tsend-Ochir (Egschiglen) op de Mongoolse contrabas ikh khuur. 

De naam Meïkhâneh komt uit het Perzisch en betekent “Huis van bedwelming”. Wie weet lukt hun die bedwelming ook bij jou.

Verantwoording
Op mijn verzoek om toestemming om de albumafbeelding te gebruiken, heb ik geen antwoord ontvangen van het label. Bij bezwaar tegen dit gebruik zal ik de afbeelding direct verwijderen.

Geef een reactie