En nu voetballen!

Ook nog voetbal gekeken de laatste dagen?
Die meiden trappen een aardig balletje hoor! Wat? Ik mag geen “meiden” zeggen? Dat is discriminerend? Hou nou toch op! Een apart WK voor dames, da’s pas discriminerend.
En voor iedereen die zegt dat het saai is: je hebt het laatste uurtje Australië-Noorwegen vast niet gezien.

Maar los van het niveau van het spel, wat vind jij nu van die VAR?

Ik vond het al zo’n foute afkorting en zag het verband met de Emiraten helemaal niet. Nu moet ik zeggen dat ik bij sommige beslissingen wel weer voorzichtig moet denken aan mensen die her en der met dollars strooien om zo… en zo is de band met de Emiraten ook weer duidelijk.
De VAR, waar zou het voor staan? Voices Against Rape, Value Added Resellers? Dat heeft niets met voetbal te maken al zijn er wel raakvlakken te bedenken. Maar nee, het is de Very Annoying Referee, die het hele spel naar de verdoemenis helpt, de vaart eruit sloopt en de geestelijke weerbaarheid van spelers en speelsters tot het uiterste op de proef stelt. Ik weet dat ik geen verstand van voetbal heb maar toch, ik heb geen moment het idee dat de VAR ook maar iets heeft toegevoegd aan het terugdringen van twijfelachtige beslissingen. Natuurlijk wordt er wel eens een buitenspelgevalletje goed gezien maar even zo vaak ziet de VAR dingen die nergens op slaan. Is je trouwens ook opgevallen hoe vaak die beslissingen in het voordeel zijn van het team waar je dat bij verwacht: de thuisploeg of de favoriet? Misschien hebben we er wel een XtraVAR voor nodig om dat in de gaten te houden.

Voor mij staat het vast: Doellijntechnologie, prima! Maar de VAR haalt al het spelplezier uit het -vaak toch al niet bijster boeiend- spelletje. Verrekte Anti Reclame voor het voetbal! Laat die scheids het nu gewoon doen. Ja die maakt fouten, net als de speelsters.   
Een gevalletje 2cm buitenspel? Dat was toch gewoon op één lijn!   
Hands, als iemand van een meter afstand tegen een arm schiet? Dat noemden we vroeger aangeschoten.   
Als we zo doorgaan duurt een wedstrijd over 20 jaar meer dan een maand: eerst spelen, dan de VAR, daarna een evaluatie en vervolgens een rechtszaakje omdat Piet of Ludmilla het er niet mee eens is. Met wat geluk weten we tegen het begin van de nieuwe competitie wie er uiteindelijk kampioen is geworden.

Remedie:
De scheids fluit, bek houden en we kunnen gewoon weer verder. Commentaar op de scheids? Geel en als het dan niet ophoudt, gewoon van het veld. Zelfs eikels met een weeksalaris waarvoor een normaal mens een heel leven voor moet werken, mogen voelen dat ze respect moeten hebben voor de scheids.
Voetballen verdomme!

1 gedachte over “En nu voetballen!”

  1. Natuurlijk wil je dat Nederland wint maar op deze manier is het een stuk minder leuk. Waar was die VAR nu weer? Of mag je als speelster tegenwoordig niet meer met armen door het strafschopgebied lopen? Als dit niet aangeschoten was dan weet ik het ook niet meer.

    Beantwoorden

Geef een reactie