Pruimentijd

Breaking news

Het is weer pruimentijd. Nee, niet dat er al pruimen aan de bomen hangen maar veel bijzonders valt er niet te melden. Dat zie je ook terug op de “nieuws”sites. De processierups is tot obsessierups verworden en de horrorteek is in aankomst. Alsof dat nog niet genoeg is worden we gewezen op de komst van allerlei angstwekkende monsterachtige insecten, die vanwege de opwarming van de aarde deze kant uit zouden komen. Gelukkig is er ook sport.

De voetbaldames hielden ons geruime tijd in de ban, Nederland beheerste de Giro Rosa en we mochten gisteren weer eens een zinderende finale op Wimbledon zien. Vanaf nu kunnen we verder met de Tour.

Over die Wimbledonfinale; vind je het ook zo jammer dat er tegenwoordig een tiebreak in de laatste set is ingebouwd? Die tiebreak is mij altijd al een doorn in het oog geweest maar zo… Novak heeft natuurlijk goed staan te tennissen maar eerlijk is eerlijk, als er geen tiebreaks waren geweest had ik het nog zo net niet geweten. Alle drie de door hem gewonnen sets eindigden met een tiebreak. Misschien is het dan wel eerlijker om bij 6-6 in de vijfde set gewoon het aantal gewonnen games te laten spreken en anders, net als vroeger, gewoon doorgaan tot het bittere einde.

En toch was er best wat te melden de laatste tijd als je maar goed struint vind je ergens wel wat belangrijkere zaken tegen. Zo blijkt de orkaan Barry zowaar een alligator op het wegdek geworpen te hebben in de States en eh… even verder zoekend blijkt er ergens verborgen toch ook nog een berichtje te staan over ten minste 47 doden na een noodweer in Nepal. Maar verschil moet er zijn en zeg nou zelf die alligator “kopt” beter.

Dat is het probleem met de media tegenwoordig. Behalve sport is het alleen maar snel scoren met vette koppen die de lading vaak niet eens dekken.
Overigens zag ik wel een kopje over Trump, wiens vreemdelingenhaat steeds prominenter in beeld komt. Weer een bewijs dat die man snel gestopt moet worden. Wat is de volgende stap…

Waar vind je op de voorpagina stukken over zaken die echt belangrijk zijn, het milieu bijvoorbeeld?
Gelukkig zijn er her en der nog wel bronnen te vinden waar het wat anders wordt aangepakt, denk aan de Correspondent of Follow the Money en misschien ook wel HP de Tijd of Elsevier. Het nadeel hiervan is dan weer dat ze wat minder prominent aanwezig zijn, voor nieuws of informatie betalen is sowieso not-done.

Het probleem is echter dat het (terechte) gehamer op het milieu, de vluchtelingenproblematiek, alles-om-het geld enz. enz. snel vermoeit. We “weten” het wel. Maar er iets aan doen?

Misschien wordt het toch tijd voor vette koppen in de Telegraaf of het AD.

Geef een reactie