Stil

Het is stil, erg stil.
Terwijl heel Nederland in rep en roer is geweest over van alles en nog wat, ja zelfs de hele wereld compleet op tilt slaat vanwege het coronavirus, heeft mijn pen al tijden zijn werk niet gedaan. Althans, niet zichtbaar op de site.

Natuurlijk is er genoeg om over te schrijven maar ondanks of misschien wel juist omdat omdat ik te veel tijd heb om iets zinnigs te doen, bleef het akelig stil. Ook deze inleiding laat al zien dat er eigenlijk niets substantieels in de pen zit.

Klimaatmalloten

Ik had me natuurlijk ook hier bijzonder boos kunnen maken over een stelletje klimaatontkenners die de formule 1 zo nodig naar Nederland moeten halen terwijl er elders gezeurd wordt over ieder beetje uitstoot. En het kon nog gekker: Twee gemeentes vonden het noodzakelijk een aantal teams toestemming te geven om dwars door een natuurgebied naar het circuit te karren. Die teams zien daar nu gelukkig van af, vanwege, tja, dat is niet helemaal duidelijk maar het heeft in ieder geval niets te maken met de immense protesten en het groot aantal aanmeldingen om met een menselijke ketting de doorgang te blokkeren. Toch?
Met een beetje geluk gaat de coronavirusgekte (één woord) er nog voor zorgen dat het hele theater niet doorgaat. Waar een virusje niet goed voor kan zijn…

De media

De media zal er in ieder geval alles aan doen om genoeg paniek te veroorzaken om zo’n massale bijeenkomst te voorkomen. Vreemd genoeg geholpen door onze overheid, waarvan toch enkele vertegenwoordigers juist hun uiterste best hebben gedaan om die formule1-race te laten plaats vinden.
Voor de media is dat coronavirus dan ook een welkome afwisseling na al dat milieugedoe, al is de hel weer losgebroken nu het vervangen van de snelheidsborden door 100km-borden veel duurder blijkt dan was begroot. Nou en! Alles wat de overheid doet kost veel meer dan begroot. Hebben jullie trouwens ook dezelfde berichtgeving gemist toen we 130 mochten gaan rijden? Dan nog iets. Waarom moet je overal 100km-borden plaatsen als je overal 100 mag rijden? Volgens mij is het een kwestie van wat van die onzinnige borden weghalen, heb je als automobilist ook wat meer tijd om op het verkeer te letten. Je wordt nu toch gestoord van al die borden!

We worden overspoeld met informatie over HET virus, de pandemie, iets dat bij mij juist geleid heeft tot een soort van mediablock op dat gebied. Ik weet er dus weinig van; een soort griepvirus met een incubatietijd van een dag of 10, vrij besmettelijk en ongeveer zo gevaarlijk als… de Mexicaanse griep? Niemand weet het. Ondertussen is heel de wereld in paniek (oké, behalve Duitsland, waar ze het gewoon over zich heen laten komen) waarschijnlijk omdat het zo onbekend is en omdat het hele verhaal zo wordt uitgemeten in de media.

Hypocriet

Dat is natuurlijk ook waar de media goed in is. Ergens een groot verhaal van maken. Hoe schreeuwender hoe beter, want ze willen clicks, omzet genereren. Zelfs de NOS draagt tegenwoordig haar steentje bij. Allemaal voor de pegels.
Laatst hadden we bijvoorbeeld ook nog zo’n mooi staaltje nationale verontwaardiging over het carnavalsfeest. Nee, niet die coronapatiënt die carnaval gevierd had maar een schoolbestuur dat inspeelde op het gebrek aan verdraagzaamheid van de ouders.
Het bleek namelijk dat er ouders waren die zich nog wisten te herinneren dat carnaval (dat vroeger nog gewoon “vastenavond” heette) een katholiek feest was en ja, dat kan natuurlijk echt niet op een openbare school. Daar wist het bestuur wel raad mee: Er van uitgaand dat mensen die zich aan zoiets storen waarschijnlijk toch te dom zijn om in te zien dat ze op de meest hypocriete wijze genaaid worden, noemen ze het feest in het vervolg gewoon het verkleedfeest en… blijven het gewoon vieren. Het paasfeest heet daar immers ook al “Lentefeest”.
Even een heel fout maar wel tekenend vergelijk: je hebt de tering maar als je het tb noemt dan is het niet erg meer.

Verdraagzaamheid

Gebrek aan verdraagzaamheid en hypocrisie zijn de laatste jaren dan ook sterk in opkomst, sterk aangezwengeld door onder andere de Amerikaanse media. Het moet gezegd worden, daar zijn dat soort zaken dan ook wel nog een graadje erger dan hier. Het land waar de Me Too beweging is ontstaan is het land waar de president gewoon “Grab them by the pussy” kan zeggen, het westerse land waar procentueel de meeste mensen de gevangenissen bevolken, heeft een president die zich alles kan permitteren, het land waar je als blanke geen “nigger” mag zeggen heeft een president die een muur bouwt om Mexicanen tegen te houden, want “Ze sturen ons de probleemelementen. Ze hebben drugs bij zich, ze verhogen de criminaliteit, het zijn verkrachters”

Als je daar niet stil van wordt…

En verder…

Nog iets vergeten waar ik over had kunnen schrijven? Een vliegveldje in de polder, boeren die protesteren, sommigen die zelfs ontkennen dat er iets mis is met het klimaat!
Terwijl ze in de zomer stikken in het stof (!) en de laatste maand, in plaats van te schaatsen, verzuipen in de blubber. Om moedeloos van te worden.

Geef een reactie