Radiostilte

Er heerst hier alweer 2 maanden een radiostilte. Geen nieuwe artikelen, niets te melden. Niets te melden? Echt wel!

Er is erg veel gebeurd in die laatste maanden, waarover van alles te vertellen valt. Nu kan ik zeggen dat het te druk was om wat te schrijven maar dat is ook weer niet helemaal waar.
Het is een samenraapsel van omstandigheden dat het hier weer stil bleef. De vakantie haalde het ritme eruit. Is dat ritme eenmaal weg dan ontbreekt de discipline om het weer op te pakken.
Discipline, lees ik de laatste tijd, is sowieso een probleem voor de gemiddelde Nederlander, zelfs al brengt hij/zij (ik stel voor dat we net als de Zweden een onzijdige variant in het leven roepen: dij), zelfs al brengt dij daarmee dijns (!) eigen leven of dat van anderen in gevaar. Ook ik ben Nederlander en dus… is een excuus gauw gemaakt.

Behalve de vakantie speelden er nog veel andere zaken die ik als excuus zou kunnen aanvoeren, de aan- en verkoop van een woning, een… maar wacht even, het is mijn blog toch? Dan bepaal ikzelf wat en wanneer ik schrijf.
Mijn blog is nu eenmaal iets waar ik MIJN ei kwijt wil, ik heb geen verplichting anderen leesvoer te verstrekken. Toch moet ik dit van mezelf schrijven, mezelf min of meer verdedigen en het toetsenbord weer ter hand nemen. Het is een exercitie die ik zo nu en dan nodig heb om de draad weer op te pakken. Voor de enkeling die wel zit te wachten op mijn schrijfsels – (en) ikzelf- is dit dan ook hopelijk de herstart.

Geef een reactie